| Home | Ramen & Deuren | PVC | Ramen | Schuco VarioTec Raambeslag

PVC

Download hier de folder en technische beschrijving van het Schüco VarioTec raambeslag

Folder VarioTec

Ramen - VarioTec Raambeslag

Met VarioTec is Schüco erin geslaagd de voordelen van een stalen beslagsysteem intelligent te verenigen met het principe van een regelstangbeslag. In samenwerking met een marktleider op het vlak van beslagfabricage als ontwikkelingspartner, heeft Schüco een modulair principe voor kunststof ramen ontwikkeld dat de voordelen van twee systemen verenigt en overtuigende resultaten oplevert. Met Schüco VarioTec: een technisch en optisch harmonisch afgestemd systeem. Daarnaast kan dit beslagsysteem worden uitgerust met een meertraps veiligheidsconcept dat, dankzij de uitgekiende modulaire bouwwijze, zonder hoge meerkosten tot een hogere veiligheidsklasse kan worden opgewaardeerd.

 

Secustik® – De raamgreep met de hoorbare plus aan veiligheid

In onze Secustik®-raamsluiting is een gepatenteerd blokkeermechanisme als basisbeveiliging geïntegreerd. Dit bemoeilijkt het onbevoegd manipuleren van het raambeslag vanaf de buitenzijde. Een koppelingselement tussen greep en vierkantstift werkt daarbij als mechanische diode. Het laat de normale bediening van de raamsluiting toe, maar blokkeert de raamsluiting wanneer iemand probeert vanuit de buitenzijde, via het beslag, de raamsluiting te manipuleren.

Bij het met 180° bedienen van de Secustik®-raamsluiting van gesloten toestand naar kiepstand, klikt het beveiligende blokkeermechanisme precies in de verschillende standen. Dit typische Secustik®-geluid is dehoorbare plus van extra beveiliging aan het raamelement.

Wonen 2020