Derabo

Wenst u meer info over de rolpoorten of rolhekken van WILMS, download dan zeker de brochure. U kan ook steeds vrijblijvend contact met ons opnemen.

Folder Rolpoorten en rolhekken

Rolpoorten en rolhekken

Rolpoorten worden vaak toegepast om grotere ruimtes af te sluiten. Ze zijn ideaal voor gebruik in garages. In hun voordeel spreekt de inbouwruimte. In tegenstelling tot sectionale en kantelpoorten hebben ze heel weinig plafondruimte nodig.

De dubbelwandig, geïsoleerde lamellen rollen op in een kast. Deze kast rust in zijgeleiders. De lamellen zijn steeds in wit, de kast, geleiders en onderlat kunnen worden gepoederlakt in een kleur naar keuze. Eventueel kunnen in het pantser doorkijk – of verluchtingsprofielen worden voorzien.

Rolhekken daarentegen hebben niet vaak een residentiële toepassing. Ze worden vaak geplaatst om vitrines te beschermen. Het grote voordeel is dat het hier meestal om geperforeerde lamellen gaat, er blijft dus inkijk. Ideaal voor de handelaar om zijn koopwaar maximaal ten toon te stellen maar ze tegelijk toch te beschermen van mensen met slechte bedoelingen.

In het ideale geval worden ze achter het glas, aan de binnenkant van de winkelruimte geplaatst. In combinatie met glasbreuk sensoren houden ze elke inbreker op afstand. De profielen, de kast, geleiders en onderlat kunnen in elke RAL kleur gepoederlakt worden en kunnen dus perfect op het interieur afgestemd worden zodat ze geen afbreuk doen aan het totaalplaatje van de ruimte.

Zowel rolpoorten als -hekken worden steeds elektrisch bediend, en er bestaat een heel gamma aan zenders, toegang en veiligheid accessoires.

Wonen 2020